اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 2495
  • نويسنده: modiriat
  • تاريخ: 28-09-1394, 05:16
28-09-1394, 05:16

پودر چربی

دسته بندی: محصولات » نهاده ها و خوراک دام و طیور و آبزیان

پودر چربی
ضرورت استفاده از پودر چربی در جیره دام
یکی از بحرانی ترین مراحل پرورش گاو شیری از سه هفته قبل از زایمان تا هشت هفته بعد از زایمان می باشد.
اهمیت این مرحله ابتدا به اختلالات متابولیکی همچون کتوز جفت ماندگی و... است. عواملی همچون رشد جنین ، کوچک شدن شکمبه کاهش رشد پرزهای شکمبه و... باعث می شود تا بعد از زایمان علیرغم نیاز به مصرف بالای ماده غذایی و انرزی ، دام توانایی خوردن و جذب را به میزان کافی نداشته باشد و از آنجایی که تولید شیر بعد از زایمان تحت تاثیر عوامل هورمونی قرار می گیرد حتی در صورت کاهش میزان مصرف ماده غذایی و جذب آن تولید شیر کاهش نمی یابد. لذ دام دچار کمبود انرژی شده و شروع به تجزیه ذخیره چربی های بدن می نماید که ازعوارض آن کتوز و کاهش وزن بدن و تاخیر در باروری است. به همین دلایل مصرف مواد پر انرژی با دانسیته بالا در این دوران میتواند تا حد زیادی انرزی از دست رفته دام را به واسطه مصرف پایین ماده خشک جبران نماید. با توجه به اینکه متابولیسم چربی ها 2\25برابر کربوهیدراتها انرژی تولید می کند لذا بهترین گزینه جهت تامین انرژی ، چربی های عبوری می باشند.
پودر چربی عبوری( محافظت)
چربی های محافظت شده که طی تکنولوژی خاص به صورت گرانول و به فرم تری گلیسرید از روغن پالم تولید می گردد . به دلیل داشتن درصد بالایی از اسید پالمتیک از تجزیه پذیری پائینی برخوردار بوده لذا به صورت دست نخورده از شکمبه عبور کرده و تحت تاثیر هضم آنزیمی شیردان و روده کوچک قرار می گیرد و اثر نامناسبی بر فعالیت میکرو ارگانیسم های موجود در شکمبه و هضم مواد خشبی نداشته باشد و پس از عبور از شکمبه در روده جذب گردد..در عین حال تحقیقات نشان می دهد که در محیط شکمبه گلسیرید های حاوی اسید چرب اشباع دارای نقظه ذوب بالاتر و تجزیه پذیری بسیار کمتری نسبت به سایر پودر چربی ها برخوردار می باشد.
مهمترین مزایای پودر چربی عبوری( محافظت)
1. به دلیل بالا بودن میزان اسید پالمتیک و فرم تری گلیسریدی دارای بالاترین نقطه دوب و کمترین میزان تجزیه پذیری را در مقایسه با سایر چربیها در محیط شکمبه دارا می باشد ، لذا فاقد هرگونه اثرات مضری بر روی فلور شکمبه و در نتیجه عمل تخمیر دارد.
2. برخورداری از پایین ترین میزان درجه اکسیداسیون (کمتر از 5/0 میلی اکی والان بر کیلوگرم) نسبت به سایر چربیهای محافظت شده ، لذا دارای طعم و بوی مطبوع تری می باشد
3. طی تکنولوژی خاص و تحت شرایط GMP تولید می شود.
4. کاملا منشاء گیاهی (روغن پالم) داشته ، لذا مخاطرات ناشی از مصرف چربی ها با منشا دامی را نخواهد داشت (Free-BSE)
5. فاقد ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی می باشد (Non-GMO)
6. فاقد دی اکسین می باشد(Non-Dioxin)
7. کاهش خطر ابتلا به کتوز و کبد چرب
8. بهبود میزان باروری
9. فاقد هرگونه بوی نامطبوع و اسانس
10. خوش طعم
آنالیز عمومی پودر چربی عبوری( محافظت)
چربی خالص (%) حداقل 99/5
اسید پالمتیک(%) حداقل 71-76
اسید استئاریک(%) حداکثر 4-6
اسید اولئیک(%) حداکثر 13-17
اسید لینولئیک(%) حداکثر 2-4
انرژی خالص شیر دهی(Macal/kg) 6/174
شاخص یدی 19-21
نقطه ذوب(C) 56-58
رطوبت و ناخالصی(%) حداکثر0/5
اندازه (میکرون) 600
شکل گرانول
رنگ سفید
دستور مصرف:
500 گرم در روز به ازای هر راس گاو شیرده
250 گرم در روز به ازای هر راس گوساله پروار
60 گرم در روز به ازای هر راس میش یا بره پروار
پودر چربی برای طیور
امروزه با توجه به سرعت رشد و رقابت در صنعت طیور استفاده از یک منبع تامین انرژی، تامین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در پرورش طیور امری غیر قابل اجتناب می باشد.
با توجه به اینکه پودر چربی اکثرا حاوی9000 – 8000 کیلو کالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم بوده و عامل افزایش وزن گیری و کاهش ضریب تبدیل مواد غذایی می باشد، یک ماده خوراکی مطلوب برای طیور محسوب می شود. در مراحل تولید آن باید از آنتی اکسیدان در حد مجاز استفاده شده باشد است که عمر نگهداری آن را افزلیش می دهد.
روغن های مصرفی در صنعت طیور ایران شامل موارد ذیل می باشد که مختصر توضیح داده می شود:
روغن پنبه دانه به علت حضور پيگمنت زرد گوسيپول كه در آن وجود دارد كه يك ماده ضدتغذيه اي يا سمي است محدود شده است كه مي تواند سبب كمبود آهن و غيرقابل دسترس كردن ليزين كه ناشي از واكنش میلارد است شود.
2- روغن كانولا شامل 2% اسيد اروسيك و 30 میکرومول از گلوكوزينولات به ازاي گرم روغن آزاد براساس ماده خشك دانه می باشد. همچنین وجود مقداري مواد گواترزا در كانولا و روغن آن می تواند اثرات نامطلوب در بهداشت و تغذیه انسانی داشته باشد. اثرات مخرب افزودن اسيد اروسيك به جيره پرندگان اغلب روي ميزان خوراك مصرفي، رشد و قابليت هضم ظاهري ليپيدها و اسيدهاي چرب مي باشد، به علاوه جوجه هايي كه با جيره هائيكه شامل اسيد اروسيك بود تغذيه شدند چربي كمتري را ذخيره نمودند و بنابراين انرژي كمتري از اين ليپيدها را مصرف مي كنند . كاهش در وزن مي تواند به علت كاهش در خوراك مصرفي حيواناتي باشد كه جيره شامل روغن كانولا يا اروسيك اتیل را دريافت می کنند.
3- روغن دانه کتان دارای یک سیانید بنام گلوکوزید لینامارین می باشد. دانه کتان دارای 34 درصد روغن می باشد که حدود5/0 درصد آن با استخراج مکانیکی و 1 درصد آن با حلال کاهش می یابد. وقتی کتان و یا روغن آن در جیره اسفاده می شود سطح آنتی اکسیدانی باید در ماکزیمم سطح مجاز حفظ شود تا شانس فساد اکسیداسیون چربی در طول دوره انبارداری خوراک کاهش یابد.
4- عوامل محدود کننده استفاده از سویا در جیره طیور ،ممانعت کننده ها عامل آنتی تریپسین وممانعت کننده کایموتریپسین می باشد.تغذیه با سویا و کنجاله حرارت ندیده آن رشد حیوان را به تاخیر می اندازد یکی از دلایل آن وجود همین ممانعت کننده های پروتئاز است که باعث جلوگیری ازهضم پروتئین می شوند
4-پودر چربی ازمنشاء گیاه نخل
پودر چربی در مقایسه با روغن ها دارای اسید های چرب غیر اشباع بالاتری می باشد . در فرایند تولید پودر چربی بدلیل عدم تاثیر حرارت ماهیت اسید های چرب آن تغییر نکرده و انرژی متابولیسمی بالای آن حفظ می گردد.
پودر چربی بايددارای درصد از لينولئيك اسيد و لينولنيك اسيد باشد. ادامه حيات جنين و درصد هچ با دليل كمبود این اسید های چرب به خطر مي افتد
از مهمترین ویژگی های پودر چربی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
1- بهبود ضریب تبدیل مواد غذایی
2- افزایش وزن گیری روزانه و افزایش انرژی دریافتی
3- کوتاه کردن دوره پرورش ، افزایش توده عضلانی پرنده و بهبود کیفیت لاشه
4- کاهش 30% کلسترول و 45% چربی لاشه
5- کاهش لایه چربی مابین گوشت و پوست به میزان 45%
6- کاهش تلفات پرنده
7- بهبود کیفیت پوسته تخم مرغ .

با ما در ارتباط باشید .

https://telegram.me/nrdco 
nrdco.ir@gmail.com
www.nrdco.ir

info@nrdco.ir

09105967660 - 09376748920

 

ابر تگ‌ها: مهندس احسان مرادی, دامپروری, شرکت نیک رویش دالاهو, صنعت دامپروری, تکنولوژی, دام, طیور, آبزیان, مدیریتی, بهداشتی, تغذیه ای, طرح نویسی (فنی-مالی-تولیدی), کشاورزی, ساختمانها و تاسیسات, پرورش انواع دام و طیور, ارزیابی تیپ, به گزینی, افزایش بهره ژنتیکی, اجرای

شما وارد سايت نشده ايد. جهت ارسال نظر در سايت وارد شويد
اگر تاکنون ثبت نام نکرده ايد اينجا کليک کنيد.

ارسال نظر

نام:*
ايميل:
متن نظر:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنيتی: *

درباره ما :

شكر وسپاس باد خداوندي را كه به ما قدرت علم و عمل بخشيد تا در راهي گام نهيم كه باشد سرانجامش آباداني و سازندگي.شركت نيك رويش دالاهو شركتي ست داراي پتانسيل علمي بالا كه درارتباط با متخصصان،اساتيد دانشگاهي ...

 

بیشتر بخوانید !

تماس با ما :

تلفن تماس : 09105967660 - 09376748920 - 09213194340
ایمیل : info@nrdco.ir