اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 2266
  • نويسنده: modiriat
  • تاريخ: 28-09-1394, 05:20
28-09-1394, 05:20

پودر پر

دسته بندی: محصولات » نهاده ها و خوراک دام و طیور و آبزیان

پودر پر
پودر ضایعات طیور از محصولات فرعی طی مراحل فراهم نمودن گوشت طیور به دست می آید . به علت اینکه این ضایعات همواره از منشا طیور است .تر کیب پرو تئینی آن در مقایسه با پودر گوشت تغییرات کمتری دارد بنابرین استفاده ازپرها درضایعات طیور به این معنا است که پروتئین پرها قابل هیدرولیزنیستند . پودر پر حاوی 5/4 الی 5 درصد سیستئین با قابلیت هضم 60درصد می باشد واز لحاظ اسید های امینه مانند متیونین ، لایزین و هیستیدین محدودیت دارد.انر‍‍‍‍‍‍‍‍ژی قابل متابولیسم آن 3300 کیلو کالری در کیلو گرم می باشد.
پودر پر منبع خوبى از پروتئين غذائى است که مى‌توان آن را در غذاى دام و طيور و ماهى به‌کار برد. پودر پر خام داراى مواد غيرقابل هضم مى‌‌باشد ولى چنانچه با حرارت و رطوبت هيدروليز شود، به‌طور رضايت‌بخش قابل هضم مى‌شود، از اين‌رو معمولاً به‌مدت ۱۸ ساعت در حرارت ۱۲۱ درجه قرار مى‌گيرد. در نتيجه پودر هيدروليز شده و قابليت هضم آن به ميزان قابل توجهى بالا مى‌رود. در دستگاه‌هاى جديد، هيدروليز پر در اتوکلاو مخصوص در حرارت ۱۴۰ درجه و به‌مدت ۳۰ دقيقه انجام مى‌گيرد. پودر پر هيدروليز شده داراى مقدار قابل توجهى پروتئين (۸۰-۸۵ درصد) و مقدارى اسيدآمينه ضرورى است.
پودر پر از نظر اسيدآمينه‌ نوع ليزين، ضعيف است و از نظر تريپتوفان و هيستيدين نيز دچار کمبود مى‌باشد. مواد معدنى پودر پر در حدود ۴ درصد و ميزان فسفر آن سه برابر کلسيم است. پودر پر حاوى ۲-۳ درصد چربى بوده و ويتامين‌هاى موجود در آن به‌خصوص ويتامين‌هاى دسته B در حدود دانه غلات مى‌باشد
در جيره‌هاى حاوى سويا و ذرت مى‌توان تا حدود ۵ درصد پودر پر هيدروليز شده بدون اشکال مورد استفاده قرار داد، ولى در عمل اغلب حداکثر مقدار قابل استفاده در حدود ۲-۳ درصد جيره غذائى مى‌باشد.
پودر پر محصولي است كه از پرهاي تميز , سالم و فاسد نشده عاري از ساير مواد حاصله از كشتارگاه طيور كه به كمك فشار و بخار 2آب هيدروليز شده باشد بدست مي‏آيد محصول به دست آمده بايستي عاري از مواد اضافي باشد لازم به تذكر است كه در تهيه پودر پر نبايد از مواد تسريع كننده عمل هيدروليز استفاده شود .
1حرارت بالا عموما مورد نیازاست تا باندهای قوی شکسته شوند.این حرارت و انرژی زیاد به هرحال میتواندپروتئین غیرقابل دسترسی پررا ذوب کندوآن را برای دام قابل هضم گرداند
پرها بطور نسبی خشک می شوند تا عمل هیدرولیزدرمرحله بخاردادن سریعتر صورت می گیرد. همچنین درجه حرارت بالاتروزمان طولانی این مرحله باعث کامل شدن هیدرولیز پرها میشود درصورتی که فراوری شدید سبب نابودی اسید آمینه ناپایداربه گرما مانند لایزین میشود.پودرنیز دارای اسیدآمینه ای به نام لانتونین می باشد که دربافتهای نرم حیوانات وجود ندارد که این اسید آمینه ازتجزیه سیستئین درحرارت های زیاد حاصل میشود.نتایج تحقیقات نشان می دهد رابطه منفی بین میزان لانتونین وقابلیت هضم بیشتر آمینواسیدها وجود دارد
طرز تهیه
برای تبدیل پر به پودر عمل هیدرولیز نقش تعیین کننده دارد این عمل در دیگ پخت دو جداره که در داخل مجهز به بهم زن و همچنین دارای دو دریچه یکی در بالا برای ریختن پر به داخل آن و دیگری در زیر به منظور خروج محصول است می‏باشد . معمولا " پر در داخل دیگ تحت فشار 3 اتمسفر و در حرارت 150 درجه سلسیوس همراه با بخار آب و به مدت نیم ساعت تبدیل به پودر قابل هضم می‏شود که پس از خشک شدن از دریچه زیرین خارج شده و قابل مصرف می‏گردد .
ویژگیهای فیزیکی :
رنگ : رنگ پودر بر حسب نحوه تهیه و رنگ پر از نخودی روشن تا قهوه‏ای روشن متغیر می‏باشد .
بو : پودر پر دارای بوی مخصوص به خود است .
اندازه : درشتی ذرات‏پودر پر باید به اندازه‏ای باشد که از الک با قطر چشمه‏های 2/8 میلیمتر عبور کند .
ویژگیهای شیمیایی :
پودر پر باید دارای ویژگیهای جدول زیر باشد :
عوامل ناپذیرفتنی
وجود کپک زدگی که با چشم غیر مسلح قابل رؤیت باشد .
وجود سموم ناشی از قارچ‏ها به خصوص آفلاتوکسین بیش از 30 میکروگرم در کیلوگرم
وجود آفات انباری
برای بسته بندی پودر پر می‏توان از کیسه‏های چتایی , پلی اتیلن و کاغذ چند لا سالم استفاده نمود وزن کیسه‏ها نباید از 50 کیلوگرم تجاوز نماید . وزن بسته‏ها باید یکنواخت باشد . سربسته باید با ماشین دوخته شود استفاده مجدد از کیسه‏ها برای پرکردن پودر پر ممنوع است .
روی هربسته باید ویژگیهای زیر نوشته یا برچسب شود .
8-1- حداقل پروتئین
8-2- حداکثر چربی
8-3- حداکثر رطوبت
8-4- وزن خالص به کیلوگرم
8-5- نام کارخانه تولید کننده
8-6- تاریخ تولید

با ما در ارتباط باشید .

https://telegram.me/nrdco 
nrdco.ir@gmail.com
www.nrdco.ir

info@nrdco.ir

09105967660 - 09376748920

 

 

ابر تگ‌ها: مهندس احسان مرادی, دامپروری, شرکت نیک رویش دالاهو, صنعت دامپروری, تکنولوژی, دام, طیور, آبزیان, مدیریتی, بهداشتی, تغذیه ای, طرح نویسی (فنی-مالی-تولیدی), کشاورزی, ساختمانها و تاسیسات, پرورش انواع دام و طیور, ارزیابی تیپ, به گزینی, افزایش بهره ژنتیکی, اجرای

شما وارد سايت نشده ايد. جهت ارسال نظر در سايت وارد شويد
اگر تاکنون ثبت نام نکرده ايد اينجا کليک کنيد.

ارسال نظر

نام:*
ايميل:
متن نظر:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنيتی: *

درباره ما :

شكر وسپاس باد خداوندي را كه به ما قدرت علم و عمل بخشيد تا در راهي گام نهيم كه باشد سرانجامش آباداني و سازندگي.شركت نيك رويش دالاهو شركتي ست داراي پتانسيل علمي بالا كه درارتباط با متخصصان،اساتيد دانشگاهي ...

 

بیشتر بخوانید !

تماس با ما :

تلفن تماس : 09105967660 - 09376748920 - 09213194340
ایمیل : info@nrdco.ir