اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 2338
  • نويسنده: modiriat
  • تاريخ: 28-09-1394, 05:32
28-09-1394, 05:32

پودر ماهی

دسته بندی: محصولات » نهاده ها و خوراک دام و طیور و آبزیان

پودر ماهی
پودر ماهی بعنوان یکی از منابع اصلی تامین کننده پروتئین و اسیدهای آمینه در جیره خوراک دام،طیور و آبزیان می باشد که از دیرباز در صنعت مرغداری جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده که با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی در دنیا هیچ چیز دیگری جایگزین این ماده مهم در تغذیه دام،طیور و آبزیان نگردیده است.
پودر ماهی از مکملهای غذائی و پروتئینی در تغذیه آبزیان می باشد و به واسطه ویژگیهای ذیل از اهمیت زیادی بر خوردار است :
1. پودر ماهی یک منبع غنی پروتئینی می باشد .
2. پودر ماهی از نظر دارا بودن اسیدهای آمینه ضروری همانند متیونین و لیزین که برای رشد و تولید اهمیت زیادی دارند ، غنی می باشند .
3. انرژی قابل سوخت و ساز پودر ماهی نسبت به سایر منابع پروتئینی که در تغذیه آبزیان بکار برده می شود ، بالاتر بوده و حاوی 2850 الی 3000 کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز می باشد . این ماده بعنوان منبع انرژی برای آبزیان بسیار ارزشمند است زیرا چربی و پروتئین آن به راحتی از جداره دستگاه گوارش جذب می شود .
4. پودر ماهی یکی از مهمترین محصولات فرعی حاصل از صنعت شیلات می باشد و حدود 95 درصد از ماده خام مصرفی در تهیه آن را موادی تشکیل می دهند که بطور مستقیم مورد استفاده انسان قرار نمی گیرد .
5. پودر ماهی و سپس آب مغذی حاصل از آن منابع مناسبی جهت تامین پروتئین ، کلسیم ، فسفر ، ویتامینهای گروه ) B ریبوفلاوین ، کولین ، B12 ) می باشد و در ضمن به علت وجود فاکتورهای ناشناخته رشد (UGF ) باعث افزایش رشد آبزیان می شود .
6. پودر ماهی از تعادل اسیدهای آمینه در تطابق با احتیاجات آبزیان برخوردار است .
7. پروتئین پودر ماهی با توجه به ماده خاص مصرفی و تکنولوژی تولید با درصدهای متفاوت بین 55% الی 72% موجود می باشد . پودر ماهی مرغوب معمولا بالاتر از 60% پروتئین دارند .
8. ازت آزاد یا T.V.N به تازگی پودر ماهی بستگی دارد و نباید از 130 میلی گرم درصد بیشتر باشد .
9. چربی پودر ماهی بر حسب نوع ماهی از 4/3 تا 3/11 درصد متفاوت می باشد . چربی به علت افزایش فساد پذیری و بالا بودن امکان خودسوزی عامل منفی تلقی می شود . میزان چربی در پودر ماهی باید کمتر از 10% باشد و برای نگهداری آن از آنتی اکسیدان استفاده شود
فرآوری و تولید پودر ماهی با مرغوبیت بالا بستگی به نوع ماهی،نحوه تولید،عمل آوری و شرایط آب و هوایی دارد، T.V.N ،چربی ، نمك و رطوبت (که از فاکتورهای مهم تشخیص و درجه بندی پودر ماهی به حساب می آیند) درجه بندی شده وبعد به بازار عرضه میگردد.
انواع مختلف پودر ماهى از قبيل پودر ماهى‌هاى: ساردين، شاه‌ماهى، تون، آنچوى و امثال آن با ترکيبات مختلف در بازار جهانى وجود دارد .در موقع خرید به کیفیت و سلامت پودر ماهی تولید شده،آنالیز پودر ،مشخصات و پروانه های کارخانه پودر تولید کننده و نشان استاندارد ایران توجه بیشتری داشته باشند. توصیه میگردد پودر ماهی را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب و حیوانات جونده و روی پالت نگهداری نمایید.
عمر مفيد پودر ماهی
يكي از مهمترين تركيبات پودر ماهي پروتئين آن است كه پروتئين در تركيبات خود داراي نيتروژني است كه به مرور زمان آزاد شده و باعث از بين رفتن پروتئين ميشود. بنابرين در شاخص هاي تقسيم بندي پودر ماهي از نظر تازگي،TVN (ازت آزاد شده) معيار قرار ميگيرد. بهتر است كه پودر ماهي مدت كمي پس از توليد مصرف شود. در غير اين صورت با آزاد شدن ازت به مرور زمان از كارايي اين محصول كاسته ميشود.
چربي هاي موجود در پودر ماهي در مجاورت هوا اكسيد شده و باعث خرابي پودر ماهي و پيدايش قارچ ها وكپك ها ميشود، لذا براي جلوگيري از اين امر كه به مرور زمان پس از توليد رخ ميدهد در قسمتي از خط توليد به پودر آنتي اكسيدان افزوده ميشود كه ماندگاري محصول را تا يك سال افزايش مي دهد.
با توجه به شاخص TVN و معضل اكسيد شدن چربي ها عمر مفيد براي محصول حداكثر يك سال مي باشد.گرچه قاعده "هرچه تازه تر، مقوي تر" براي پودر ماهي نيز صدق مي كند. در موقع استفاده از پودر ماهى در کنسانتره و جيره غذائى طيور پرورشى بايد توجه نمود که ناخالصى در آن وجود نداشته و نيز فاسد نشده باشد. ماهی سفید به دلیل داشتن مقدار کم روغن و حفظ بهتر کیفیت ، نسبت به ماهی تیره ارج است. پودرماهى داراى ۳-۸درصد چربى مى‌باشد. املاح اصلى مانند منگنز، آهن، يد نيز به مقدار کافى در پودر ماهى وجود دارد به اضافه از نظر ويتامين‌ها به‌خصوص ويتامين دسته B به‌خصوص کولين و B2 و B1 اسيد پانتوتنيک، نياسين نيز قابل توجه مى‌باشد. از اين‌رو اهميت پودر ماهى در تغذيه انواع طيور بسيار زياد مى‌باشد و تقريباً در تمام جيره‌هاى غذائى طيور و مواد کنسانتره مخصوص طيور، پودر ماهى و يا ترکيبات آن وجود دارد.
تركيب پودرماهي
تجارتي نسبتا ثابت بوده و داراي حدود 65 درصد پروتئين خام است كه چنانچه توليد به نحوي مطلوب صورت گرفته باشد قابليت هضم آن بين 93 تا 95 درصد خواهدبود. پودر ماهي حاوي مقادير بالايي از ليزين،متيونين وتريپتوفان بوده ومكمل ارزشمند جيره هايي است كه برمبناي دانه غلات، بخصوص ذرت قرار دارند .
ميتوان ميزان پودرماهي را درغذاي حيوانات مسن تر كه نياز كمتري به پروتئين دارند را كاهش داد و ميزان پودرماهي درجيره هاي دام های پر توليد و پرواري از کل 5% جيره غذايي تجاوز نكند .

با ما در ارتباط باشید .

https://telegram.me/nrdco 
nrdco.ir@gmail.com
www.nrdco.ir

info@nrdco.ir

09105967660 - 09376748920

ابر تگ‌ها: مهندس احسان مرادی, دامپروری, شرکت نیک رویش دالاهو, صنعت دامپروری, تکنولوژی, دام, طیور, آبزیان, مدیریتی, بهداشتی, تغذیه ای, طرح نویسی (فنی-مالی-تولیدی), کشاورزی, ساختمانها و تاسیسات, پرورش انواع دام و طیور, ارزیابی تیپ, به گزینی, افزایش بهره ژنتیکی, اجرای

شما وارد سايت نشده ايد. جهت ارسال نظر در سايت وارد شويد
اگر تاکنون ثبت نام نکرده ايد اينجا کليک کنيد.

ارسال نظر

نام:*
ايميل:
متن نظر:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنيتی: *

درباره ما :

شكر وسپاس باد خداوندي را كه به ما قدرت علم و عمل بخشيد تا در راهي گام نهيم كه باشد سرانجامش آباداني و سازندگي.شركت نيك رويش دالاهو شركتي ست داراي پتانسيل علمي بالا كه درارتباط با متخصصان،اساتيد دانشگاهي ...

 

بیشتر بخوانید !

تماس با ما :

تلفن تماس : 09105967660 - 09376748920 - 09213194340
ایمیل : info@nrdco.ir