اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 2056
  • نويسنده: modiriat
  • تاريخ: 28-09-1394, 05:46
28-09-1394, 05:46

مخمر

دسته بندی: محصولات » پرمیکس های ویتامینی.معدنی.ریز مغذی ها و افزودنیها

مخمر
خمير مايه يا مخمر يك قارچ ميكروسكوپي است . در طبيعت در همه جا يافت ميشود و قادرست قندها را به الكل و گاز دي اكسيد كربن و تركيبات معطر تبديل كند. مخمر شرايط اسيدي را براي تخمير ترجيح مي دهد و پ-هاش 4 الي 6 براي فعاليت آن ايده آل است.
در خارج از محدوده مذكور، فعاليت مخمر به مقدار قابل ملاحظه اي كاهش مي يابد . مواد نگهدارنده مانند تركيبات بازدارنده رشد كپك به قدرت مخمر براي توليد گاز آسيب وارد مينمايد . درجه حرارت صحيح براي نگهداري مخمر و حفظ فعاليت آن بسيار حائز اهميت است. درجه حرارت هاي خيلي سرد يعني صفر درجه سانتيگراد و يا كمتر لزوماً مخمر را نمي كشد . در حقيقت مخمر ميتواند منجمد شود و زنده بماند اما انجماد غير صحيح ميتواند سلولهاي مخمر را تخمير نمايد كه در اين صورت توانائي تخمير را از دست ميدهد. مخمر براي فعاليت و تخمير به محيط گرم نياز دارد بنابراين درجه حرارت خمير مي بايست كنترل شود. درجه حرارت مناسب براي فعاليت مخمر بين 27-24 درجه سانتيگراد است كه در اينصورت حداكثر گاز را در مرحله تخمير نهائي توليد مينمايد. در شرايط مرطوب تخمير نهائي كه رطوبت نسبي هوا 85 در صد است درجه حرارت مطلوب 37 درجه سانتيگراد است و تخمير در بيشترين سرعت انجام مي پذيرد . درجه حرارت بالاتر از 42 درجه سانتيگراد باعث ميشود از فعاليت مخمر كم گردد و در درجه حرارت بالاتر از 50 درجه سانتيگراد كاملاً غير فعال گردد.
توليد مخمر
توليد مخمر به كنترل شديد فرايند توليد و استاندارد بهداشتي بسيار بالا نياز دارد . مراحل اصلي توليد مخمر عبارتست از انتخاب گونه مناسب كه در محلولي از ملاس و مواد معدني رقيق ميشود. سلولهاي بالغ از محلول جدا ميشود و تا پنج بار شسته و سپس بوسيله سانتريفوژ تغليط و خنك ميشود . نتيجه نهائي يك محلول خامه مانند مخمر است كه يا مستقيماً توزيع ميشود و يا صاف و در شكل هاي مختلف بسته بندي مي گردد.
انواع مخمر
1-مخمر فشرده يا تر : مخمر فشرده يا تر از صاف كردن محلول خامه مانند مخمر بدست ميايد. روغن نباتي و امولسيون كننده ممكنست براي كمك به اكسترودكردن و بسته بندي آن بصورت بلوك هاي 500 تا 1000 گرمي مورد استفاده قرار گيرد
رطوبت مخمر تر بين 75-70 در صد است . اين نوع مخمر مي بايست در طول مدت نگهداري و حمل و نقل در درجه حرارتهاي بين 1 تا 5 درجه سانتيگراد نگهداشته شود.مشروط بر اينكه تهويه كافي براي خارج ساختن گرماي ناشي از تنفس مخمر وجود داشته باشد و درجه حرارت خنك حفظ گردد . مخمر فشرده ميتواند در چنين شرايطي تا سه هفته بدون هيچگونه اتلاف مهمي در قدرت تخمير نگهداري گردد.
خمير مايه يا مخمر يك قارچ ميكروسكوپي است . در طبيعت در همه جا يافت ميشود و قادرست قندها را به الكل و گاز دي اكسيد كربن و تركيبات معطر تبديل كند. مخمر شرايط اسيدي را براي تخمير ترجيح مي دهد و پ-هاش 4 الي 6 براي فعاليت آن ايده آل است. در خارج از محدوده مذكور، فعاليت مخمر به مقدار قابل ملاحظه اي كاهش مي يابد . مواد نگهدارنده مانند تركيبات بازدارنده رشد كپك به قدرت مخمر براي توليد گاز آسيب وارد مينمايد . درجه حرارت صحيح براي نگهداري مخمر و حفظ فعاليت آن بسيار حائز اهميت است. درجه حرارت هاي خيلي سرد يعني صفر درجه سانتيگراد و يا كمتر لزوماً مخمر را نمي كشد . در حقيقت مخمر ميتواند منجمد شود و زنده بماند اما انجماد غير صحيح ميتواند سلولهاي مخمر را تخمير نمايد كه در اين صورت توانائي تخمير را از دست ميدهد. مخمر براي فعاليت و تخمير به محيط گرم نياز دارد بنابراين درجه حرارت خمير مي بايست كنترل شود. درجه حرارت مناسب براي فعاليت مخمر بين 27-24 درجه سانتيگراد است كه در اينصورت حداكثر گاز را در مرحله تخمير نهائي توليد مينمايد. در شرايط مرطوب تخمير نهائي كه رطوبت نسبي هوا 85 در صد است درجه حرارت مطلوب 37 درجه سانتيگراد است و تخمير در بيشترين سرعت انجام مي پذيرد . درجه حرارت بالاتر از 42 درجه سانتيگراد باعث ميشود از فعاليت مخمر كم گردد و در درجه حرارت بالاتر از 50 درجه سانتيگراد كاملاً غير فعال گردد. توليد مخمر توليد مخمر به كنترل شديد فرايند توليد و استاندارد بهداشتي بسيار بالا نياز دارد . مراحل اصلي توليد مخمر عبارتست از انتخاب گونه مناسب كه در محلولي از ملاس و مواد معدني رقيق ميشود. سلولهاي بالغ از محلول جدا ميشود و تا پنج بار شسته و سپس بوسيله سانتريفوژ تغليط و خنك ميشود . نتيجه نهائي يك محلول خامه مانند مخمر است كه يا مستقيماً توزيع ميشود و يا صاف و در شكل هاي مختلف بسته بندي مي گردد. انواع مخمر 1-مخمر فشرده يا تر : مخمر فشرده يا تر از صاف كردن محلول خامه مانند مخمر بدست ميايد. روغن نباتي و امولسيون كننده ممكنست براي كمك به اكسترودكردن و بسته بندي آن بصورت بلوك هاي 500 تا 1000 گرمي مورد استفاده قرار گيرد رطوبت مخمر تر بين 75-70 در صد است . اين نوع مخمر مي بايست در طول مدت نگهداري و حمل و نقل در درجه حرارتهاي بين 1 تا 5 درجه سانتيگراد نگهداشته شود.مشروط بر اينكه تهويه كافي براي خارج ساختن گرماي ناشي از تنفس مخمر وجود داشته باشد و درجه حرارت خنك حفظ گردد . مخمر فشرده ميتواند در چنين شرايطي تا سه هفته بدون هيچگونه اتلاف مهمي در قدرت تخمير نگهداري گردد.

با ما در ارتباط باشید .

https://telegram.me/nrdco 
nrdco.ir@gmail.com
www.nrdco.ir

info@nrdco.ir

09105967660 - 09376748920

 

شما وارد سايت نشده ايد. جهت ارسال نظر در سايت وارد شويد
اگر تاکنون ثبت نام نکرده ايد اينجا کليک کنيد.

ارسال نظر

نام:*
ايميل:
متن نظر:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنيتی: *

درباره ما :

شكر وسپاس باد خداوندي را كه به ما قدرت علم و عمل بخشيد تا در راهي گام نهيم كه باشد سرانجامش آباداني و سازندگي.شركت نيك رويش دالاهو شركتي ست داراي پتانسيل علمي بالا كه درارتباط با متخصصان،اساتيد دانشگاهي ...

 

بیشتر بخوانید !

تماس با ما :

تلفن تماس : 09105967660 - 09376748920 - 09213194340
ایمیل : info@nrdco.ir