اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 1572
  • نويسنده: modiriat
  • تاريخ: 28-09-1394, 15:29
28-09-1394, 15:29

اسیدهای آمینه

دسته بندی: محصولات » پرمیکس های ویتامینی.معدنی.ریز مغذی ها و افزودنیها


حیوانات همانند گیاهان, پروتئین هایی را که دارای بیست و دو اسید آمینه هستند را می سازند. اما بر عکس گیاهان , حیوانات قادر نیستند تمام اسید های آمینه را بسازند. اسید های آمینه ای که در بدن حیوانات ساخته نمی شود باید از طریق غذا تامین شود . از این رو اسید های آمینه ضروری نام دارند . اسید های آمینه ای که توسط حیوان ساخته می شوند , اسید های آمینه غیر ضروری نامیده می شوند.
در بین اسیدهای آمینه غیر ضروری , برخی به اندازه ای ساخته نمی شوند که حداکثر رشد را تضمین کنند , بنا بر این باید توسط غذا تامین شود .
بر اساس توانایی جاندار برای محدودیت یا عدم محدودیت در ساخت , اسید های آمینه ضروری را می توان به سه گروه دسته بندی کرد :
1) لیزین و ترئونین که ماده واسطه پیش ساز نداشته و صد درصد مقدار مورد نیاز آنها باید توسط جیره ای که داده می شود تامین شود .
2) لوسین , ایزولوسین و والین که می توانند توسط متابولیت های پیش ساز ساخته شوند , اما تولید آنها بسیار محدود بوده و ممکن است 2 تا 5 درصد نیاز را تامین کنند .
3) آرژنین و هیستیدین نیز می توانند از مواد حد واسط طی سوخت و ساز عمومی ساخته شوند . ساخت اینها نیز محدود بوده و تحت شرایط غیر معمول ممکن است 5 تا 8 درصد نیاز باشد . اسید های آمینه نیمه ضروری می توانند از سایر اسید های آمینه ضروری ساخته شوند . سیستئین از متیونین مشتق شده و تیروزین از سوخت و ساز فنیل آلانین بدست می آید . متیونین به آدنوزیل متیونین و سپس به همو سیستئین و نهایتا به سیستئین تبدیل می شود . تیروزین از هیدروکسیلاسیون مستقیم فنیل آلانین نیز ساخته می شود .
اسيدهاي آمينه در جانوران 3 نقش ايفا مي كنند:
1- براي سنتز پروتئين ها به كار مي روند .
2- تغيير ساختار داده و به ساير تركيبات زيستي تبديل مي شوند . (مثلا" تبديل به اسيدهاي آمينه ديگر مي شوند).
3- بسياري از اسيدهاي آمينه شكسته و توليد انرژي مي كنند .
فهرست اسید های آمينه ضروري و غيره ضروري

آرژنين
هيستيدين
ايزولوسين
لوسين
ليزين
ميتونين
فنيل آلانين
ترئونين
تريپتوفان
والين
آلانين
آسپاراژين
اسيد آسپاراتيك
سيستئين
اسيد گلوتاميك
گلوتامين
گليسين
پرولين
سرين
تيروزين

اثر ازدياد اسيدهاي آمينه در جيره :
گاهي در شرايط خاصي ممكن است افزودن مقدار ناچيزي از يك اسيدآمينه باعث كاهش رشد جوجه‌‌ها شود، Harper اثر اين گونه اسيدهاي آمينه را به سه صورت، نامتعادلي اسيدهاي آمينه، رقابت اسيدآمينه‌‌اي و مسموميت اسيدآمينه‌‌اي مشخص كرده است. حالت نامتعادلي اسيدآمينه‌‌اي زماني بخوبي مشخص ميگردد كه از يك جيره كم پروتئين استفاده گردد. در اين شرايط ، وقتي اسيدآمينه‌‌اي كه از نظر محدوديت در رشد در درجه دوم قرار داشته باشد، به جيره افزوده شود سبب كاهش رشد می شود و اين كاهش رشد با افزودن دومين اسيدآمينه محدود كننده رشد برطرف می شود. كاهش رشد به دليل عدم تعادل اسيدآمينه‌‌اي بخوبي مشخص نيست، اما به هر حال به نظر می رسد كه از بعضي جهات با كنترل مصرف غذا در ارتباط باشد. در اغلب اوقات ممكن است با تغذيه اجباري ، تزريق انسولين يا نگهداري حيوان در هواي سرد اثرات عدم تعادل اسيدهاي آمينه از بين برود. رقابت اسيدآمينه‌‌اي با نامتعادلي آنها فرق ميكند، در حاليكه كاهش رشد ناشي از نامتعادلي يك اسيدآمينه باشد ممكن است با اولين اسيدآمينه محدود كننده رشد برطرف شود. در حالت رقابت كاهش رشد ناشي از ازدياد يك اسيدآمينه ساده با افزودن اسيدآمينه اي كه از نظر ساختماني مشابه با آن اسيدآمينه است، برطرف شود. زيادي لوسين سبب كاهش رشد ميگردد، مگر اينكه ايزولوسين و والين به جيره اضافه شود. همچنين ازدياد والين با ايزولوسين رشد را به شدت كاهش ميدهد و مصرف بيشتر لوسين در جيرت اين اثرات را از بين ميبردرقابت بين ليزين و آرژنين براي پرندگان از اهميت ويژه‌‌اي برخوردار است. افزايش ليزين در جيره نياز به آرژنين را به شدت افزايش ميدهد. نسبت ليزين به آرژنين قبل از اينكه افزايش مقدار جزئي ليزين نتواند رشد را كاهش دهد نميتواند بيشتر از 2/1 به 1 باشد. به نظر می رسد مصرف بيش از حد بعضي از اسيدهاي آمينه سمي باشد. اين سميت (تا اندازه‌‌اي ولي نه بطور كامل) با افزودن بعضي اسيدهاي آمينه ديگر بر طرف می شود. بخصوص متيونين در مقياس بالا نقصان دهنده رشد است. تيروزين، فنيل آلانين، تريپتوفان و هيستيدين اگر از حد 2 تا 4 درصد بيشتر باشند سمي خواهند بود. در صورتي كه جيره از نياسين يا اسيدفوليك فقير باشد گلايسين براي جوجه‌‌ها سمي است. با تا‌‌مين اين كوفاكتورهاي موثر در سوخت و ساز گليسين جوجه‌‌ها ميتوانند مقادير بالاتري از گليسين را تحمل كنند. اثرات زيان آور اسيدآمينه‌‌اي بيشتر در جريان تحقيق در مورد احتياجات اسيدآمينه‌‌اي يا تنظيم جيره‌‌هاي خاص مشاهده ميگردد. اما در شرايط معمولي و عملي بيشتر با شكل كمبودهاي اسيدهاي آمينه مواجه هستند.
برخی از اسیدهای آمینه می توانند بطور کامل و یا تا حدودی به ویتامین های ویژه تبدیل شوند.

با ما در ارتباط باشید .

https://telegram.me/nrdco 
nrdco.ir@gmail.com
www.nrdco.ir

info@nrdco.ir

09105967660 - 09376748920

 

 

ابر تگ‌ها: مهندس احسان مرادی, دامپروری, شرکت نیک رویش دالاهو, صنعت دامپروری, تکنولوژی, دام, طیور, آبزیان, مدیریتی, بهداشتی, تغذیه ای, طرح نویسی (فنی-مالی-تولیدی), کشاورزی, ساختمانها و تاسیسات, پرورش انواع دام و طیور, ارزیابی تیپ, به گزینی, افزایش بهره ژنتیکی, اجرای

شما وارد سايت نشده ايد. جهت ارسال نظر در سايت وارد شويد
اگر تاکنون ثبت نام نکرده ايد اينجا کليک کنيد.

ارسال نظر

نام:*
ايميل:
متن نظر:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنيتی: *

درباره ما :

شكر وسپاس باد خداوندي را كه به ما قدرت علم و عمل بخشيد تا در راهي گام نهيم كه باشد سرانجامش آباداني و سازندگي.شركت نيك رويش دالاهو شركتي ست داراي پتانسيل علمي بالا كه درارتباط با متخصصان،اساتيد دانشگاهي ...

 

بیشتر بخوانید !

تماس با ما :

تلفن تماس : 09105967660 - 09376748920 - 09213194340
ایمیل : info@nrdco.ir